par ingrédients
La cuisine : par ingrédients
Petit traité du poivre
Sylvie Jobbin-Le Moal
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-160-0
14.90 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-160-0
14.90 €
Petit traité du raisin
Patricia Rolland
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-213-3
18.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-213-3
18.00 €
Poissons, je vous aime...
Olivier Gaudant, Mireille Gayet Aude Mairey
"Colin", "anon", "julienne", "motelle", ... qui sont ces poissons présentés en filets ? Celui que l'on appelle "lieu" en Bretagne est-il le même que celui de même nom en Provence ? Poissons de mer, poissons d'eau douce, sauvages ou (...)
Nombre de pages : 72
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-044-3
5.99 €
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-044-3
5.99 €
Pommes de terre, je vous aime ...
Sur les étals des marchés et chez beaucoup de producteurs, il arrive souvent de voir, rangées ou en vrac, des pommes de terre jaunes, rouges, marron clair à la peau tendre presque transparente, de formes ovales, rondes ou allongées, portant (...)
Nombre de pages : 72
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-024-5
5.99 €
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-024-5
5.99 €
Potatoes, how I love you...
At market stalls and even at many producers, it is not uncommon to see potatoes of all different colours: yellow, red, light brown with tender, almost transparent skin; in different shapes: round, oval, long and thin; arranged in rows or loose, (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-14-5
12.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-14-5
12.00 €
Potirons, potimarrons, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Quand la saison des potirons et potimarrons bat son plein, vous vous demandez peut-être comment apprêter ces impressionnants petits délices de la nature... Pas de panique ! Ils se prêtent à tout et se plaisent aussi bien en salades (...)
Nombre de pages : 72
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-023-8
5.99 €
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-023-8
5.99 €
Pumpkins, Potimarrons, I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
When the peak of pumpkin and potimarron season arrives, you'll probably wonder how you're going to prepare these impressing delicacies of nature... But don't panic! They are very accommodating and are as happy served in original salads as in (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-19-0
10.00 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-19-0
10.00 €
Riz, je vous aime...
Olivier Gaudant Aude Mairey
Le riz est, avec le blé, la céréale la plus consommée au monde depuis l'aube de la civilisation. Il est bien sûr la base de l'alimentation en Asie du Sud-Est et dans une partie de l'Inde, mais il est aussi très utilisé dans le reste (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-49-7
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-49-7
10.00 €
Salads, I Love You
Béatrice Vigot-Lagandré
Oak-leaf lettuce, escarole, rocket, garden lettuce or lamb's
lettuce – without forgetting iceberg – salads go all out to attract
us! Popular from time immemorial, they grow staggered
throughout the seasons and can therefore be served all year (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-63-3
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-63-3
10.00 €
Shrimps how I love you...
Valérie Gaudant
Here is the latest addition in the "I love you" series!
Frozen or fresh, shrimp and prawns are excellent served as skewers, an ideal and easy summer dish. They can also be sautéed in garlic and flambéed in Cognac, Cynar or Anisette. They (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22cm cm
ISBN : 978-2-911328-39-8
10.00 €
Format : 14 x 22cm cm
ISBN : 978-2-911328-39-8
10.00 €
Soups, I Love You...
Olivier Gaudant Aude Mairey
Soups make up one of the oldest dishes in the world. What is
simpler than cooking vegetables, herbs, meat and fish in a liquid?
After having received the cold-shoulder treatment for several
years, they are popular again and have been so for the (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-62-6
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-62-6
10.00 €
Squid, cuttlefish, octopus, and your cousins, I love you...
Line De Smet Olivier Gaudant
They make us conjure up images of far-reaching monsters sinking
ships... of magical animals associated with gods in Pre-Columbian
peoples.
In reality, squid or calamari, cuttlefish, octopus, all called
cephalopods (“feet on the head,”) have (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-71-8
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-71-8
10.00 €
Tofu, je vous aime...
Solvieg Darrigo-Dardinet Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-017-7
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-017-7
10.00 €
Tomatoes, how I love you
Valérie Gaudant, Nathalie Gaudant Mireille Gayet
Just think of the distance the tomato has travelled since first
discovered in South America, probably Peru, before reaching our
tables!
Red, orange, yellow, even white, smooth or ribbed, round or long,
the Incas had already selected a number (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14x22 cm
ISBN : 978-2-911328-50-3
10.00 €
Format : 14x22 cm
ISBN : 978-2-911328-50-3
10.00 €
Traité des céréales
Mireille Gayet
Nombre de pages : 344
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-135-8
34.50 €
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-135-8
34.50 €
Vegetables, oh vegetables how I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
What is more savoury than a beautiful, crisp salad in the throes of summer, more comforting in the briskness of winter than a perfectly browned mushroom casserole or a cauliflower soup?
This work unites some of the tastiest recipes already (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-31-2
12.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-31-2
12.00 €