Our thematics

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Grand traité des herbes aromatiques Grand traité des herbes aromatiques Mireille Gayet Nombre de pages : 232
ISBN : 978-2-36402-019-1
39.00 €
Grand traité des miels Grand traité des miels Isabelle Avisse     Nombre de pages : 344
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-111-2
34.50 €
Grand traité du café Grand traité du café Mireille Gayet ~~L’histoire du café n’est pas seulement celle d’un petit grain venu du Moyen-Orient et simplement utilisé en cuisine à l’instar de certaines épices. Devenu boisson, le café se conjugue à l’infini selon les rites et les coutumes de la vie (...) Nombre de pages : 212
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-114-3
34.50 €
Grand traité du thé Grand traité du thé Mireille Gayet Nombre de pages : 248
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-185-3
29.50 €
Heirloom vegetables, how I love you... Heirloom vegetables, how I love you... Béatrice Vigot-Lagandré To be published on Octobre 5th Jerusalem artichokes, Chinese artichokes, scorzoneras (or black salsify,) etc. such interesting names for vegetables which, for a certain time now have become increasingly popular on restaurant tables as well as (...) Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-26-8
10.00 €
Hôte Hôte David Chenuet Nombre de pages : 64
Format : 64 cm
ISBN : 978-2-36402-178-5
0.00 €
How to eat  5 Fruits and vegetables every day How to eat 5 Fruits and vegetables every day Béatrice Vigot-Lagandré Everyone knows this recommendation, and sees it pop up all over. But how does one carry it out on a daily basis? Do fruit juice and tomato sauce count as a portion? And besides, why should we eat 5 fruits and vegetables per day? What are the (...) Nombre de pages : 96
Format : 17 x 24 cm cm
ISBN : 978-2-911328-56-5
10.00 €
King and queen scallops, how I love you… King and queen scallops, how I love you… Valérie Gaudant King scallops come out of the most prestigious chefs’ kitchens and make sensational entries. Here are sixty-six ways to prepare this shellfish that has invaded fish market stalls for the past several years. Marinated, in salads, pan fried, in (...) Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-21-3
10.00 €
L'art de couper le fromage L'art de couper le fromage Marco Parenti Nombre de pages : 80
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-124-2
12.00 €
L'art du bain L'art du bain   Dédié à la découverte des sens, L' art du bain propose des recettes de bains, accompagnées de suggestion musicales, qui ouvrent un espace où détente et plaisir sont les maîtres mots. Des recettes aux fleurs et aux plantes, à celles aux (...) Nombre de pages : 64
Format : 20 x 20 cm
ISBN : 978-2-36402-006-1
9.99 €
Leeks, onions, how I love you… Leeks, onions, how I love you… Béatrice Vigot-Lagandré To be published on October 11th Coming from the liliaceous family, onions and leeks are close cousins. They originated in Asia and were already eaten by both the Romans and the Greeks. Besides, Emperor Nero was nicknamed "leek eater" because (...) Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-22-0
10.00 €
Légumes des terroirs Légumes des terroirs François Besancenot Daniel Vuillon Nombre de pages : 264
Format : 16 x 23 cm
ISBN : 978-2-36402-204-1
19.50 €
Légumes oubliés, je vous aime... Légumes oubliés, je vous aime... Béatrice Vigot-Lagandré Topinambours, crosnes, scorsonères... de bien jolis noms de légumes qui, depuis quelque temps, font un retour remarqué sur les tables des restaurants et les étals des marchés. Délaissés, voire dédaignés car parfois liés à un passé (...) Nombre de pages : 72
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-027-6
5.99 €
Légumes secs et légumineuses, je vous aime... Légumes secs et légumineuses, je vous aime... Béatrice Vigot-Lagandré Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-169-3
10.00 €
Légumes, je vous aime... Légumes, je vous aime... Béatrice Vigot-Lagandré Quoi de plus savoureux qu'une belle salade croquante au cœur de l'été, un gratin de cèpes bien doré ou un velouté de chou-fleur réconfortant en plein hiver ? Cet ouvrage rassemble quelques-unes des meilleures recettes publiées dans la (...) Nombre de pages : 72
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-030-6
5.99 €
Little blue fish, I love you... Little blue fish, I love you... Mireille Gayet Why devote a cook book exclusively to little fish? Because they are easy to find in the marketplace, from the North Sea to the Mediterranean, not too expensive, of course they are tasty, doubly so for their savor but also because their omega-3 (...) Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-69-5
10.00 €
Little treatise on Meatballs Little treatise on Meatballs Pierre-Brice Lebrun With this Little Treatise on Meatballs, Pierre-Brice Lebrun brilliantly remedies the lack of meatball cookbooks: here is a book of history and of stories. Remarkably documented, it combines gastronomical riches and humor.  In all, there are no (...) Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-45-9
17.00 €
Little Treatise on Olive Oil Little Treatise on Olive Oil Martine Agrech The olive tree made its appearance in the Marseilles area about 600 years B.C., only to quickly become the symbol of an entire civilization.  How has the olive tree evolved from its implantation in the Mediterranean countries to today? What are (...) Nombre de pages : 112
ISBN : 978-2-911328-67-1
17.00 €
Little Treatise on Pasta Little Treatise on Pasta Pierre-Brice Lebrun Pierre-Brice Lebrun mercilessly interrogates legends that surround macaroni, cannelloni, farfalle, and other lasagna.  Did Marco Polo really bring these from China? Did the Italians invent tomato sauce? Is there really a magic tree in the town (...) Nombre de pages : 112
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-58-9
14.50 €
Little treatise on sauces Little treatise on sauces Olivier Gaudant Expressions that refer to sauces are so numerous that they attest to just how important these are in the culinary art. Giving dishes their final note, sauces are indeed the quintessence, but their history cannot be summed up by a list of (...) Nombre de pages : 112
ISBN : 978-2-911328-59-6
17.00 €
Little treatise on the omelette Little treatise on the omelette Béatrice Vigot-Lagandré Truly, a complete survey of the omelette The Editions Sureau presents its new collection of cook books.  The little treatises, which mean to have readers rediscover a food in all its forms: a dash of history, a few famous quotes, a smidgen (...) Nombre de pages : 80
Format : 14 x 22cm cm
ISBN : 978-2-911328-47-3
10.00 €
Little treatise on the omelette Little treatise on the omelette Béatrice Vigot-Lagandré Truly, a complete survey of the omelette The Editions Sureau presents its new collection of cook books.  The little treatises, which mean to have readers rediscover a food in all its forms: a dash of history, a few famous quotes, a smidgen of (...) Nombre de pages : 80
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-000-9
5.99 €
Little treatise on whole wheat flour Little treatise on whole wheat flour Martine Agrech Flour has undeniably played a major role in the history of humanity, through its most common use: bread, the very symbol of man's food.  But from where did the first wheat seeds come?  How did we know to grind them up?  And how did we end up (...) Nombre de pages : 112
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-38-1
14.50 €
Mes choux, je vous aime Mes choux, je vous aime Béatrice Vigot-Lagandré Vous pensez que le chou est ringard, long à cuisiner ? Vous gardez un mauvais souvenir des effluves de cuisson du chou-fleur? ? Alors, plongez vite dans ce livre ! Pour vous réconcilier avec les choux, qu'ils soient crus, en salade, (...) Nombre de pages : 72
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-026-9
5.99 €
Moules, je vous aime ... même sans la frite Moules, je vous aime ... même sans la frite Mireille Gayet Il y a deux façons de manger des moules, l'ambiance « bistrot », où l'on se lèche les doigts, et les recettes plus raffinées pour lesquelles les coquilles ont été retirées. Les deux ont leur charme et c'est ce que veut modestement présenter (...) Nombre de pages : 72
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-042-9
5.99 €
Mushrooms, how I love you... Mushrooms, how I love you... Béatrice Vigot-Lagandré To be published on October 5th Eaten and appreciated since antiquity, mushrooms are highly regarded in our gastronomic heritage. Whether cultivated or forest-grown mushrooms are associated with odours and flavours of the woods and walks in the (...) Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-27-5
10.00 €
Mussels, how I love you... even without fries Mussels, how I love you... even without fries Mireille Gayet There are two ways of eating mussels: the "bistro" way, which entitles you to eat with your fingers, or the more formal and refined way, where the shells are removed beforehand. Both have their charm, which is what this book is all about. (...) Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-15-2
10.00 €
OEufs, je vous aime... OEufs, je vous aime... Béatrice Vigot-Lagandré Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-121-1
10.00 €
Oysters, how I love you… Oysters, how I love you…   Oysters have always been eaten raw. However, being able to eat a fresh product of excellent quality at any time used to be a luxury reserved for only those lucky enough to live on the coast. So we got in the habit of eating them cooked. It is (...) Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-23-7
10.00 €
Pasta I love you..... Pasta I love you..... Line De Smet Olivier Gaudant Everyone is familiar with different types of pasta like spaghetti, farfalle (bow-shaped noodles), spaetzle, ribbon noodles, vermicelli, crozets, the Savoy speciality, angel hair pasta, etc, which have fed, and continue to feed billions of (...) Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-43-5
10.00 €
Petit traité de l'huile d'olive Petit traité de l'huile d'olive Martine Agrech Environ 600 ans av. J.-C., l'olivier fait son apparition dans la région de Marseille et deviendra rapidement le symbole de toute une civilisation. Quelle est l'évolution de l'olivier depuis son implantation dans les pays de la (...) Nombre de pages : 112
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-005-4
10.99 €
Petit traité de la choucroute Petit traité de la choucroute Martin Fache Pierre-Brice Lebrun Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-200-3
14.90 €
Petit traité de la confiture Petit traité de la confiture Mireille Gayet Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-152-5
14.50 €
Petit traité de la confiture (nouvelle édition) Petit traité de la confiture (nouvelle édition) Mireille Gayet Nombre de pages : 128
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-153-2
8.49 €
Petit traité de la morue Petit traité de la morue Bruno Bertheuil Difficile de savoir qui furent les premiers à transformer le cabillaud. Sans doute les Vikings, qui allaient le pêcher dans la mer du Nord. Il y a plus d’un millénaire, ils faisaient déjà sécher le cabillaud au soleil et au vent du Nord (...) Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-201-0
15.00 €
Petit traité de la noix Petit traité de la noix Alexandre de Lanoix Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-187-7
14.90 €
Petit traité de la pizza Petit traité de la pizza Valérie Gaudant Olivier Gaudant Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-191-4
18.00 €
Petit traité de la sardine Petit traité de la sardine Mireille Gayet Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-108-2
17.50 €
Petit traité de la soupe Petit traité de la soupe Marie-France Bertaud Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-216-4
16.50 €
Petit traité de la tomate Petit traité de la tomate Mireille Gayet Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-163-1
14.90 €