Mussels, how I love you... even without friesMireille GayetThere are two ways of eating mussels: the "bistro" way, which entitles you to eat with your fingers, or the more formal and refined way, where the shells are removed beforehand. Both have their charm, which is what this book is all about. (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-15-2 10.00 €
Pasta I love you.....Line De Smet Olivier GaudantEveryone is familiar with different types of pasta like spaghetti, farfalle (bow-shaped noodles), spaetzle, ribbon noodles, vermicelli, crozets, the Savoy speciality, angel hair pasta, etc, which have fed, and continue to feed billions of (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-43-5 10.00 €
Little Treatise on PastaPierre-Brice LebrunPierre-Brice Lebrun mercilessly interrogates legends that
surround macaroni, cannelloni, farfalle, and other lasagna.
Did Marco Polo really bring these from China? Did the Italians
invent tomato sauce? Is there really a magic tree in the town (...)
Nombre de pages : 112 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-58-9 14.50 €
Little treatise on MeatballsPierre-Brice LebrunWith this Little Treatise on Meatballs, Pierre-Brice Lebrun brilliantly remedies the lack of meatball cookbooks: here is a book of history and of stories.
Remarkably documented, it combines gastronomical riches and humor. In all, there are no (...)
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-45-9 17.00 €
Little treatise on saucesOlivier GaudantExpressions that refer to sauces are so numerous that they
attest to just how important these are in the culinary art. Giving
dishes their final note, sauces are indeed the quintessence, but
their history cannot be summed up by a list of (...)
Nombre de pages : 112 ISBN : 978-2-911328-59-6 17.00 €
Little Treatise on Olive OilMartine AgrechThe olive tree made its appearance in the Marseilles area about
600 years B.C., only to quickly become the symbol of an entire
civilization.
How has the olive tree evolved from its implantation in the
Mediterranean countries to today?
What are (...)
Nombre de pages : 112 ISBN : 978-2-911328-67-1 17.00 €
11avrilPetit traité de l'aspergeMartin Fache Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 176 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-219-5 Paraitra le 04/11/25 Dispo en souscription 12.00 € 19.50 €
Little treatise on the omeletteBéatrice Vigot-LagandréTruly, a complete survey of the omelette
The Editions Sureau presents its new collection of cook books. The little treatises, which mean to have readers rediscover a food in all its forms: a dash of history, a few famous quotes, a smidgen (...)
Nombre de pages : 80 Format : 14 x 22cm cm ISBN : 978-2-911328-47-3 10.00 €
Petit traité de la confitureMireille Gayet
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-152-5 14.50 €
Little treatise on whole wheat flourMartine Agrech
Flour has undeniably played a major role in the history of humanity, through its most common use: bread, the very symbol of man's food. But from where did the first wheat seeds come? How did we know to grind them up? And how did we end up (...)
Nombre de pages : 112 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-38-1 14.50 €
Petit traité de la morueBruno Bertheuil
Difficile de savoir qui furent les premiers à transformer le cabillaud. Sans doute les Vikings, qui allaient le pêcher dans la mer du Nord. Il y a plus d’un millénaire, ils faisaient déjà sécher le cabillaud au soleil et au vent du Nord (...)
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-201-0 15.00 €
Petit traité de la pizzaValérie Gaudant Olivier Gaudant
Nombre de pages : 160 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-191-4 18.00 €
Petit traité de la sardineMireille Gayet
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-108-2 17.50 €
Petit traité de la soupeMarie-France Bertaud
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-216-4 16.50 €
Petit traité de la tomateMireille Gayet
Nombre de pages : 160 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-163-1 14.90 €
Petit traité des farcis-en-pâteMireille Gayet
Nombre de pages : 224 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-188-4 19.00 €
Petit traité du camembertPierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 112 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-139-6 14.50 €
Petit traité du canardBruno Bertheuil
Nombre de pages : 96 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-197-6 12.00 €
Petit traité du cognacFrançoise Barbin-Lécrevisse
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-207-2 16.50 €
Petit traité du haricotMarie-France Bertaud
Nombre de pages : 112 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-145-7 14.50 €
Petit traité du pain d'épiceMireille Gayet
Nombre de pages : 256 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-157-0 19.50 €
Petit traité du pâtéMarie-France Bertaud
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-182-2 14.50 €
Petit traité du pois chichePierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 160 ISBN : 978-2-911328-66-4 19.50 €
Petit traité du pois chichePierre-Brice Lebrun
Il vient de loin et il va au petit matin quitter ce monde.
Il le sait : il ne lui reste qu'une nuit avant d'être ensaché.
Il va la consacrer à raconter aux jeunes générations (de pois chiches) le périple accompli par leurs ancêtres, (...)
Nombre de pages : 360 ISBN : 978-2-36402-015-3 25.00 €
Petit traité du poivre Sylvie Jobbin-Le Moal
Nombre de pages : 160 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-160-0 14.90 €
Petit traité du raisinPatricia Rolland
Nombre de pages : 160 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-213-3 18.00 €
Petit traité du yaourtMireille Gayet
Nombre de pages : 128 ISBN : 978-2-36402-105-1 17.50 €
Fish, oh how I love you Olivier Gaudant, Mireille Gayet Aude MaireyHake, haddock, ling, rocklings, what exactly are these filleted fish? Is the fish called Pollack in Brittany, the same as the one we find in Provence? The fish merchants vast array of salt water, fresh water, wild and farmed fish (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14x22 cm ISBN : 978-2-911328-10-7 10.00 €
Fish, oh how I love you Valérie Gaudant, Nathalie Gaudant Mireille GayetAfter the hot Fish, oh how I love you recipes, here come their cold counterparts. Most of them can be made the day before and only require a few minutes of preparation prior to serving. Since they are cold, they are used more as first (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14x22 cm ISBN : 978-2-911328-11-4 10.00 €
Bell pepper, how I love you...Béatrice Vigot-LagandréTruly a symbol of Mediterranean cuisine, the bell pepper is also
a summer vegetable by excellence. We find it in salads,
grilled, and especially in the famous ratatouille, but it also does
well prepared in numerous other manners.
Culinary (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-55-8 10.00 €
Potatoes, how I love you...At market stalls and even at many producers, it is not uncommon to see potatoes of all different colours: yellow, red, light brown with tender, almost transparent skin; in different shapes: round, oval, long and thin; arranged in rows or loose, (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-14-5 12.00 €
Leeks, onions, how I love you Béatrice Vigot-LagandréTo be published on October 11th
Coming from the liliaceous family, onions and leeks are close cousins. They originated in Asia and were already eaten by both the Romans and the Greeks. Besides, Emperor Nero was nicknamed "leek eater" because (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-22-0 10.00 €
Recettes Allergies sévèresNelly Sabot-Patracone
Nombre de pages : 128 ISBN : 978-2-36402-013-9 12.90 €
Recipes from the Ubaye Valley from today and yesterdayIsabelle ChayetSomeone who has never experienced the long, rugged winters in Ubaye could have no idea of the treasures that the women's rich imaginations hold, inspired by long cold days in forced reclusion, and the wonderful concoctions that ensue. Ubaye is (...)
Nombre de pages : 136 Format : 1 vol. 14/22 cm ISBN : 978-2-911328-01-5 14.94 €
Recettes pour allergiques au laitCatherine Bourron-Normond Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 96 ISBN : 978-2-36402-101-3 12.00 €
recettes pour intolérants au glutenFlorence Bourquard
Nombre de pages : 80 Format : 15 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-129-7 10.00 €
Riz, je vous aime...Olivier Gaudant Aude Mairey
Le riz est, avec le blé, la céréale la plus consommée au monde depuis l'aube de la civilisation. Il est bien sûr la base de l'alimentation en Asie du Sud-Est et dans une partie de l'Inde, mais il est aussi très utilisé dans le reste (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-49-7 10.00 €
Mushrooms, how I love you...Béatrice Vigot-LagandréTo be published on October 5th
Eaten and appreciated since antiquity, mushrooms are highly regarded in our gastronomic heritage. Whether cultivated or forest-grown mushrooms are associated with odours and flavours of the woods and walks in the (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-27-5 10.00 €
Tomatoes, how I love you Valérie Gaudant, Nathalie Gaudant Mireille GayetJust think of the distance the tomato has travelled since first
discovered in South America, probably Peru, before reaching our
tables!
Red, orange, yellow, even white, smooth or ribbed, round or long,
the Incas had already selected a number (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14x22 cm ISBN : 978-2-911328-50-3 10.00 €
Traité des céréalesMireille Gayet
Nombre de pages : 344 Format : 19 x 27 cm ISBN : 978-2-36402-135-8 34.50 €