Ouvrages
Mshamshana
Pierre Perrier de l'académie des sciences
The author is a head in industrial research today. He is a member of the Applications Committee and a correspondent of the Academy of Sciences. For the past fifteen years he has dedicated himself to uncovering the evangelical instruction of (...)
Nombre de pages : 220
Format : 1 vol. 12,5/21 cm
ISBN : 978-2-907653-03-9
14.48 €
Format : 1 vol. 12,5/21 cm
ISBN : 978-2-907653-03-9
14.48 €
Mushrooms, how I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
To be published on October 5th
Eaten and appreciated since antiquity, mushrooms are highly regarded in our gastronomic heritage. Whether cultivated or forest-grown mushrooms are associated with odours and flavours of the woods and walks in the (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-27-5
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-27-5
10.00 €
Mussels, how I love you... even without fries
Mireille Gayet
There are two ways of eating mussels: the "bistro" way, which entitles you to eat with your fingers, or the more formal and refined way, where the shells are removed beforehand. Both have their charm, which is what this book is all about. (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-15-2
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-15-2
10.00 €
My moon body
Philippe Coupey
Throughout the summer of 1981, one year before his death, Zen
Master Taisen Deshimaru, the modern-day Bodhidharma, translated and
commented on forty-seven Eiheikoroku poems by Master Dogen.
These Chinese-inspired poems mark the brilliant birth (...)
Nombre de pages : 240
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-915418-71-2
9.99 €
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-915418-71-2
9.99 €
My moon body
Philippe Coupey
Throughout the summer of 1981, one year before his death, Zen Master Taisen Deshimaru, the modern-day Bodhidharma, translated and commented on forty-seven Eiheikoroku poems by Master Dogen. These Chinese-inspired poems mark the brilliant birth (...)
Nombre de pages : 240
Format : 14x22 cm cm
ISBN : 978-2-915418-18-7
19.00 €
Format : 14x22 cm cm
ISBN : 978-2-915418-18-7
19.00 €
Nager en apnée
Luc Collard
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 21 cm
ISBN : 978-2-36403-190-6
14.90 €
Format : 14 x 21 cm
ISBN : 978-2-36403-190-6
14.90 €
Neurons, words and pixels
This is the latest work (May 1999) of the author, well known to readers for his works on legibility, speed reading, linguistics, etc. In a few decades, techniques for conserving and transmitting languages have radically changed: typesetting (...)
Nombre de pages : 240 pages
Format : 22 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911220-04-3
18.30 €
Format : 22 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911220-04-3
18.30 €
Noms de lieux de l'espace français
Pierre Gastal
Nombre de pages : 448
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-174-6
29.90 €
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-174-6
29.90 €
Nos racines celtiques
Pierre Gastal
Nombre de pages : 320
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-061-9
24.50 €
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-061-9
24.50 €
OEufs, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-121-1
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-121-1
10.00 €
Ostéopathie
Jean Marchandise Anne-Paule Marchandise
Nombre de pages : 128
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-100-5
27.50 €
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-100-5
27.50 €
Overweight and obesity,
Today, overweight and obesity are linked to a real health disaster and those concerned, stigmatized by their appearances, often fall prey to vendors of illusions.
In a context of excessive media coverage and advertising, Renaud Roussel has (...)
Nombre de pages : 256
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-915418-33-0
19.00 €
Format : 17 x 24 cm
ISBN : 978-2-915418-33-0
19.00 €
Oysters, how I love you
Oysters have always been eaten raw. However, being able to eat a fresh product of excellent quality at any time used to be a luxury reserved for only those lucky enough to live on the coast. So we got in the habit of eating them cooked. It is (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-23-7
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-23-7
10.00 €
Papyrus
One of the most remarkable inventions of ancient Egypt was making a
"paper" from the papyrus plant.
Early as 3000
BC,
sheets and rolls of papyrus provided a writing surface ideal
for copying text by using reeds dipped in
pigments based on (...)
Nombre de pages : 132
Format : 16 x 23 cm cm
ISBN : 978-2-911220-31-9
20.00 €
Format : 16 x 23 cm cm
ISBN : 978-2-911220-31-9
20.00 €
Papyrus
L'une des inventions les plus remarquables de l'ancienne Égypte fut la fabrication d'un « papier » à partir de la plante de papyrus.
Dès 3000 av. J.-C., des feuillets et des rouleaux en papyrus fournirent une surface d'écriture idéale pour (...)
Nombre de pages : 132
Format : 23 x 16 cm
ISBN : 978-2-911220-56-2
12.99 €
Format : 23 x 16 cm
ISBN : 978-2-911220-56-2
12.99 €
Pascal Duquenne
Gilbert Serres Huguette Vandeput
Nombre de pages : 224
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36403-186-9
15.00 €
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36403-186-9
15.00 €
Pasta I love you.....
Line De Smet Olivier Gaudant
Everyone is familiar with different types of pasta like spaghetti, farfalle (bow-shaped noodles), spaetzle, ribbon noodles, vermicelli, crozets, the Savoy speciality, angel hair pasta, etc, which have fed, and continue to feed billions of (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-43-5
10.00 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-43-5
10.00 €
Patrimoine vivant de la Méditerranée
Nombre de pages : 160
Format : 24 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-012-1
39.50 €
Format : 24 x 24 cm
ISBN : 978-2-36403-012-1
39.50 €
11
avril
Petit traité de l'asperge
Martin Fache Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 176
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-219-5
Paraitra le 04/11/25
Dispo en souscription
12.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-219-5
Paraitra le 04/11/25
Dispo en souscription
12.00 €
Petit traité de l'huile d'olive
Martine Agrech
Environ 600 ans av. J.-C., l'olivier fait son apparition dans la région de Marseille et deviendra rapidement le symbole de toute une civilisation.
Quelle est l'évolution de l'olivier depuis son implantation dans les pays de la (...)
Nombre de pages : 112
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-005-4
10.99 €
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-005-4
10.99 €
Petit traité de la choucroute
Martin Fache Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-200-3
14.90 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-200-3
14.90 €
Petit traité de la confiture
Mireille Gayet
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-152-5
14.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-152-5
14.50 €
Petit traité de la confiture (nouvelle édition)
Mireille Gayet
Nombre de pages : 128
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-153-2
8.49 €
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-153-2
8.49 €
Petit traité de la morue
Bruno Bertheuil
Difficile de savoir qui furent les premiers à transformer le cabillaud. Sans doute les Vikings, qui allaient le pêcher dans la mer du Nord. Il y a plus d’un millénaire, ils faisaient déjà sécher le cabillaud au soleil et au vent du Nord (...)
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-201-0
15.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-201-0
15.00 €
Petit traité de la noix
Alexandre de Lanoix
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-187-7
14.90 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-187-7
14.90 €
Petit traité de la pizza
Valérie Gaudant Olivier Gaudant
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-191-4
18.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-191-4
18.00 €
Petit traité de la sardine
Mireille Gayet
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-108-2
17.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-108-2
17.50 €
Petit traité de la soupe
Marie-France Bertaud
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-216-4
16.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-216-4
16.50 €
Petit traité de la tomate
Mireille Gayet
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-163-1
14.90 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-163-1
14.90 €
Petit traité de la tomate (version ePub)
Mireille Gayet
La tomate est un univers riche de plus de 12 000 variétés, d’un nombre incalculable de recettes et d’une histoire beaucoup plus complexe qu’on ne le pense généralement : originaire d’Amérique du Sud, la tomate s’est fait désirer avant de (...)
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-165-5
9.99 €
ISBN : 978-2-36402-165-5
9.99 €
Petit traité des farcis-en-pâte
Mireille Gayet
Nombre de pages : 224
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-188-4
19.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-188-4
19.00 €
Petit traité des sauces
Olivier Gaudant
Si ce Petit traité des sauces aborde essentiellement les sauces en France, ce choix n'est pas innocent. En effet, ce pays a longtemps conservé, tout comme les autres royaumes d'Europe, l'héritage latin de son Antiquité. Plus tard, au xviie (...)
Nombre de pages : 112
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-004-7
10.99 €
Format : 22 x 14 cm
ISBN : 978-2-36402-004-7
10.99 €
Petit traité du camembert
Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 112
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-139-6
14.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-139-6
14.50 €
Petit traité du canard
Bruno Bertheuil
Nombre de pages : 96
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-197-6
12.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-197-6
12.00 €
Petit traité du cognac
Françoise Barbin-Lécrevisse
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-207-2
16.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-207-2
16.50 €
Petit traité du haricot
Marie-France Bertaud
Nombre de pages : 112
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-145-7
14.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-145-7
14.50 €
Petit traité du pain d'épice
Mireille Gayet
Nombre de pages : 256
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-157-0
19.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-157-0
19.50 €